Om os

Vi tilstræber at yde det bedste og synes det er rart at kunne tilbyde dig et sted med hjemlig hygge.

Omend der er et stykke vej indtil alt er færdigt.

Den service du oplever på Havhesten varetages af os, Niels og Berit som også ejer og driver Havhesten.

Niels er tidligere økologisk landmand og blev købt ud af det sidste Andelsbrug i Danmark. Niels har avlet, redet og ordnet hove på sine egne heste igennem 30 år. Han fortsætter nu sit virke med Islandshesten på Havhesten og kører derudover også som Beslagsmed.

Berit er uddannet bredt indenfor det alternative og som dybdesykolog. Derudover folkeskolelærer. Berit har on/off, redet siden barndommen og de sidste 12 år haft Islandsheste. Nu fuldtidsbeskæftiget på Havhesten.

 Vi har  plus minus 22 Islandske heste. De fleste af egen avl, hvor du lige nu kan opleve 2 gange 4 generationer. De fleste af dem af udmærket kvalitet og de er fornuftige uden at være kedelige. Heller ikke vores begynderheste er bovlamme og kedelige, men blot med lidt mindre vilje og fremdrift end dem der kræver en erfaren rytter.

 Vi vægter hestevelfærd højt og bruger en del resurser på kiropraktiske, osteopatiske og andre behandlinger der gavner hestene. Vi tøltræner og lydighedstræner dem, mest udenfor sæson og har fingeren på pulsen på hver enkelt af dem. Deres skoninger og hove bliver passet af  Niels, som er beslagsmed.

Hestene arbejder flittigt i højsæsonen, men som regel ikke mere end 3 – 5 dage i ugen.

Det er os selv der rider med dig uanset om det er lokale ture eller langtur. Vi fortæller gerne om vores unikke naturbeskyttede rideområde i naturstyrelsens arealer og nyder at dele vores ridegoder med dig og dine venner eller din familie.

For os er det toppen af islandsheste ridningen, at opleve hvor udholdende og seje de små heste egentlig er og at opleve naturen fra hesteryg.

Vi har  10 års erfaring med at planlægge og ride 3 dages ture på ca. 100 km.  Vores 3 dages ture rider vi stadig i privat regi med vennerne. Al den viden og erfaring bruger vi selvfølgelig på de langture vi udbyder. Vores 5 dages tur , Fjorden rundt i tølt, er udarbejdet i samarbejde med Fjord Turisme og en projektleder fra Ringkøbing Skjern kommune i foråret 2016.

Uanset om du kommer til en enkelt turridning, lejer dig ind i B&B, eller rider med Fjorden rundt, ønsker vi at du kan føle dig som gæst og ikke som turist.

Vi ønsker, at du får en god hesteoplevelser og får mulighed for at stresse fuldkommen af i den atmosfære vi tilbyder.  Hvis ikke du oplever at vi trækker vejret dybt sammen med dig og i alt hvad vi foretager os sammen med hestene, må du gerne komme og minde os om det.

I en verden og en hverdag hvor vi konstant er online og i gang med nyttige ting, er det vigtigt at trække stikket. Og i stedet for, lade op ved noget der ikke kan opleves indendørs eller i det store kollektive internet.

Noget “unyttigt” som vi så royalt siger. Noget der bevæger os og får os til at være sansende tilstede her og nu.

Det jo det naturen og hestene kan.