Fjorden rundt i tølt

Hver sæson i uge 26, 30, 32 og 34.

Eller efter bestilling af min 7 ryttere.

En rideferie på 5 dage, som er et rigtig godt alternativ til rideture i Island. Turen der henvender sig til voksne ryttere, der har lyst til at opleve at ride hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord og dele spændende oplevelser med hinanden undervejs. For ikke at tale om glæden ved at være sammen med hestene på en intensiv måde og nyde gode måltider i en hyggelig og hjemlig atmosfære.

Under ridtet rundt om Ringkøbing Fjord, oplever vi den storslåede natur fra hesteryg. De første par dage ad stranden. Så er der toppen af Fjorden, hvor vi bl.a skal over Bagges Dæmning og igennem den historiske by Ringkøbing. På østsiden rider vi igennem Skjern engene, hvor vi møder kvæg og vilde heste. Og vi sejler med to trækfærger med hestene. Hele vejen rundt om Fjorden, samarbejder vi med Ringkøbing Skjern museum og får lov at bruge deres faciliteter. Også private venner og Forundringens Have overfor Vestjyllands Højskole giver husly og bidrager med den gode historie. Der er folde til hestene og kaffe med kage til trængende ryttere.


Vi får fx. serveret “vestkystens bedste kaffe” sammen med kagebufffet, på Abelines gård (strandgård på vestkysten) og det ny istandsatte Provstgårds hus som ligger midt ude i Skjern enge. På 3. dagen rider vi kun om formiddagen og lander i Forundringens Have, hvor vi tilbringer hele eftermiddagen.

Ringkøbing Fjord Turisme i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune tilbyder oplevelsesture for turister, i samarbejde med lokale udbydere af turene. Her er det Fjorden rundt i tølt, en tur på islandske heste, arrangeret af firmaet Havhesten.


Ellers holder vi middagspause midt ude i en klitrække den første dag, ved Lyngvig fyr og den sidste dag i Bork Vikingehavn den sidste dag.
Her får både rytter og hest deres frokost, et museumsbesøg og et lille hvil. Du kommer til at mærke hvordan livet engang var, inden turismens tid, herude ved det barske Vesterhav. Dels ved at få fortællingerne via museerne, dels ved at bevæge dig rundt om fjorden på en historisk autentisk måde. Sidst men ikke mindst, ved at for-rytter Niels, ikke kan lade være med at dele (røver)historier om dette og hint om området.
Forundringens have ved Vestjyllands Højskole og vores private indkvarteringer er også en oplevelse værd.
Nu lyder det som om det hele drejer sig om at komme ind på museerne og være kulturel og drikke kaffe af antikke stel. Det gør det ikke.
Det er mere en praktisk og oplevelsesrig foranstaltning og giver et lille touch af andet end hest og storslåede naturoplevelser for ikke at nævne Berits gode slowfood, tilberedt med hjemmedyrkede grøntsager og økologisk studekød, eller en hel torsk i ovn, efterfulgt af spabad eller sauna til de ømme muskler.

Vi plejer at sige at man skal være garvet rytter for at være med. Men nu har vi haft så mange forskellige ryttere med som havde en fest til hest i 5 dage, på trods af dårlige knæ, gigt i hænderne, dårlig ridekondi og vi ved ikke hvad. Der er føglebil hele vejen rundt, som sørger for din frokost og dit skiftetøj. I traileren er der også frokost og vand til hestene og en skammel, så du kan komme op på hesten, selvom du er lidt træt. Vi hjælper også gerne med at sadle op.

“Vi rider ca 2,5 time om formiddagen og 2-3 timer om eftermiddagen. Der er indlagt en lang frokostpause, hvor hestene står i hvilefold og du kan slappe helt af. Selvfølgelig er du træt om aftenen. Men den sidste dag, ovenpå oplevelsen af Bork Vikingehavn og Høvejen og Tipperne hjemad, kan du næsten være sikker på at være helt høj af dine oplevelser og din “5dagesbedrift”!

I prisen er alle måltider, drikkelse og entréer inkluderet.
På Havhesten, får du en redt seng og håndklæder lagt frem.
Al maden er lokal, økologisk og lavet fra bunden. Du får tilbudt vin i moderate mængder til aftensmaden og en kold øl til frokosten derude. Selvfølgelig også rigelig vand.
Det eneste du selv sørger for, er lommepenge, som du dårlig nok bruger.
Derudover lag på lag ridetøj og hyggetøj til om aftenen.
Vi rider Fjorden rundt med 8 ryttere ad gangen inklusive Niels.


Hvis man skulle have lyst til at ride turen med sine klubvenner, kan den bestilles til 12 personer der bestiller sammen. Men det foregår af praktiske årsager stadig på Havhestens heste, der er vant til at dele fold og levere varen og er homogene undervejs.


Tjek ind tirsdag aften kl 19.00 til ryttermøde og kaffe. Tjek ud søndag aften kl 18.00 efter skrup af mad.


Det er muligt at tilkøbe en ekstra overnatning med måltider i begge ender.
Fjorden rundt i tølt er kun til voksne over 20 år.

Uden tilkøb, koster hele herligheden 7800 kr pr person.

Du bestiller via mail, hvor du skal angive din alder, vægt, højde og erfaring. Blot så vi kan være sikre på at kunne give dig en optimal hest.